Ecclestone je připraven dát za závod v Londýně přes miliardu: Byl by lepší než Olympiáda

GP Británie | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Bernie Ecclestone je připraven zaplatit až 35 milionů liber (přes 1,1 miliardy Kč) za práva na uspořádání velké ceny v ulicích Londýna.

Závodní trať by dle deníku Times mohla vést známými ulicemi přes Mall, Birdcage Walk a přes náměstí Parliament Square a Trafalgar Square.

Na více než 5 km dlouhou trať by se vešlo 120 000 diváků a dle odborníků by britské ekonomice mohla přinést až 100 milionů liber (přes 3,2 miliardy Kč).

"Jen si pomyslete, co by to udělalo s turistickým ruchem. Bylo by to fantastické, dobré pro Londýn, dobré pro Anglii... mnohem lepší než Olympiáda," uvádí Ecclestone.

"Vzhledem k tomu, jak se věci mají, možná bychom tomu pomohli a dali do toho peníze. Pokud bychom dostali souhlas a vše bylo v pořádku, myslím, že bychom do toho mohli jít," dodává.

Provoz v přeplněném městě by tím však byl dost narušen - příprava závodní tratě by zabrala pět dní, uvedení do původního stavu pak další tři dny.


Závod v Londýně by byl podle Ecclestone lepší než celá Olympiáda
(ilustrační foto: Petr Hlawiczka)

John Rhodes, zástupce ředitele společnosti Populous, která prováděla studii proveditelnosti, však prohlásil: "Cesty v Singapuru a v Monaku se kvůli závodům zavírají a pak jsou každý večer otevřené. Trasa je stejně celkem omezená, takže by to Londýn moc neovlivnilo."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy