Červencového testu mladíků v Silverstone se mají zúčastnit jen tři týmy, Ferrari je pro prosinec

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Dvoudenního testování mladých pilotů se za tři týdny v Silverstone podle Autosportu zřejmě zúčastní pouze tři týmy.

Testování na britském okruhu bylo v nejistotě poté, co jeho šéfové oznámili, že se kvůli svým smluvním podmínkám s Ecclestonovou společností Formula One Management nebude moci uskutečnit.

Během posledních dvou závodu o tom diskutovali a zřejmě i vyřešili: v Silverstone by se ve čtvrtek a v pátek po skončení Velké ceny Británie měly objevit Marussia, HRT a Williams. Jedná se ještě o středě - pokud by se mohlo testovat i v tento den, možná by se připojily i další týmy.

To by však nemělo žádný vliv na McLaren, Red Bull ani Toro Rosso, kteří od počátku chtějí testovat v Abú Zabí na konci sezóny. Ostatní týmy svá rozhodnutí ještě neoznámily.

Šéf Lotusu Eric Boullier přiznává, že je v tom trochu zmatek: "Abych byl upřímný, trochu se v tom všem nepořádku ztrácím. My pojedeme stejně jako většina ostatních týmů do Abú Zabí.

Zatím jsem neobdržel žádné garance toho, že se testování v Silverstone uskuteční byť jen na dva dny, takže my rozhodně nevyměníme třídenní test za jeden jednodenní. Pokud by se testovalo dva dny, mohli bychom svůj postoj zvážit, ale momentálně si myslím, že jsme pro třídenní test v Abú Zabí."


Ferrari nechce ani do Silverstone, ani do Abú Zabí - preferuje Jerez v prosinci
(foto: Scuderia Ferrari)

A aby rozhodování nebylo tak jednoduché, snaží se Ferrari protlačit test mladíků až na prosinec do španělského Jerezu, aby své lidi nevystavoval nadměrné zátěži testem, který se má v Abú Zabí uskutečnit během sezóny mezi mimoevropskými závody.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy