Button i přes svůj odlišný styl ve Valencii vyzkouší Hamiltonovo nastavení

McLaren | foto: McLaren

Jenson Button se snaží vyřešit svůj výkonnostní propad, proto si v trénincích před příští Velkou cenou Evropy ve španělské Valencii i přes svůj odlišný styl jízdy vyzkouší agresivnější nastavení svého týmového kolegy Lewise Hamiltona.

Button za svým týmovým kolegou hodně zaostává. Propadák pokračoval i v Kanadě, kde jako jediný musel stavět třikrát a dojel s jednokolovou ztrátou za Hamiltonem na 16. místě. Horší byl už jen Bruno Senna, Caterhamy a Marussie. Příčiny jeho problémů jsme analyzovali článku S čím se Button trápil v Kanadě a co stojí za poklesem jeho formy?

Martin Whitmarsh vzal vinu na McLarenu a za příčinu problémů v Montrealu označil auto a selhání týmů ve snaze dostat Buttona zpět do hry. Jaké kroky hodlají se svým pilotem učinit příští týden ve Valencii?

"Rozebral jsem to s inženýry, projdeme si víkend a nápady pro závod i pro simulátor. První věcí je nastavit vůz jako ten druhý, což na začátku učiníme," potvrzuje Button pro Autosport rozhodnutí převzít nastavení svého týmového kolegy.

Kvůli velmi odlišným stylům uznává, že s Hamiltonovým agresivním nastavením nebude rychlejší, než piloti, kteří se momentálně drží na špici šampionátu.


Jenson Button zažil v Kanadě další zklamání (foto: McLaren Mercedes)

"Budou tam věci, které Lewis více upřednostňuje kvůli způsobu, jak si to nastavuje. Nebudu s tím nastavením tak rychlý jako on, můžeme se však od toho odrazit a najít nastavení, které u mě bude fungovat," doufá Button, jehož ztráta na lídra šampionátu od Číny vzrostla z 2 na 43 bodů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy