Senna obdrží v Itálii prestižní trofej Lorenza Bandiniho

Williams | foto: Williams F1 Team

Jezdec týmu Williams, Bruno Senna, byl oceněn prestižním Lorenzo Bandini Trophy za rok 2012, tuto cenu dostane na slavnostním večeru v italském městě Brisighella v neděli 15. července 2012.

V Itálii se od roku 1992 uděluje cena k uctění památky závodníka Lorenza Bandiniho. Odcenění je předáváno ve městě, kde bydlel, tedy Brisighella, což je kousek od Imoly. Bruno Senna se stane 19. člověkem, který toto odcenění dostane.

Mezi předchozí vítěze patří dřívější jezdec Williamsu, Juan Pablo Montoya, nebo aktuální mentor jezdců britské stáje, Alexander Wurz, ale i mistři světa Lewis Hamilton, Fernando Alonso nebo Michael Schumacher.

Cena je udělována jezdcům, kteří na začátku své kariéry ukázali dobrý potenciál. Uctívá se tak památka Lorenza Bandiniho, který byl předním italským jezdcem své doby a který tragicky zahynul při Velké ceně Monaka 1967.

Pro jezdce, kteří jsou touto cenou odceněni, je typické, že do Brisighelly dojedou po 12 km dlouhé silnici z Faenzy, která je lemována fanoušky, kteří jim gratulují. 

Bruno Senna o této ceně řekl: "Je velká čest obdržet Lorenzo Bandini Trophy, zváště když uvážíte exelentní jezdce, kteří byli odceněni v minulosti. Chtěl bych poděkovat lidem z Brisighelly za jejich podporu a štědrost stejně jako těm, kteří mi v mé kariéře pomáhali. Už se hodně těším na předávací ceremoniál, který proběhne příští měsíc. Bude to skvělá akce."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy