Schumacher po dalším odstoupení: Neztrácím nervy ani svou důvěru v tým

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Michael Schumacher musel odstoupit z dalšího závodu - ve Velké ceně Kanady ho v neděli zradila technika.

"Chtěl jsem znovu zdůraznit, že vozy Formule 1 jsou prototypy a stovky dílů se dělají speciálně pro ně. Plně chápu to, že věci mohou občas selhat. Samozřejmě byl výsledek v Montrealu zklamáním," přiznává na svých stránkách Schumacher, kterého ve 43. kole zradila hydraulika, když se mu nezavřela pohyblivá horní klapka zadního křídla (DRS).

Pátý nedokončený závod z úvodních sedmi ho však nezlomí: "Neztratím však nervy či svou důvěru v tým. Stále věřím, že společně s Mercedesem dosáhneme něčeho zvláštního. Není důvod kohokoliv obviňovat - žel okolnosti jako tyto jsou součástí závodění."

"Ve skutečnosti jsem si jistý tím, že to je pro kluky v týmu ještě náročnější. Proto jsem si sedl s mými závodními inženýry ihned po svém odstoupení, abychom prodiskutovali, jak bychom měli naložit s časem před příštím závodem a ujistit se, že v nadcházejících dnech zůstaneme v kontaktu," popisuje německý závodník.


Micheal Schumacher v neděli závod opět nedokončil
(foto: Mercedes AMG F1 Team)

Po svém odstoupení z okruhu odjel ihned na letiště. Napínavou koncovku Velké ceny Kanady již chuť sledovat neměl: "Snad jedinou drobnou výhodou z té situace bylo, že se mi podařilo vyhnout se provozu a dostat se na letiště. Měl jsem už dříve v plánu letět zpět za rodinou co nejdříve po závodě, takže jsem se alespoň dostal z okruhu dříve, než bylo odmáváno šachovnicovou vlajkou."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 28 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy