Grosjean nepřestává Boulliera překvapovat

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Relativní nováček Romain Grosjean ve své první plné sezoně ve formuli 1 ukazuje dobré kvalifikační výsleky a zatím dokončil na pódiu dva závody. V pořadí šampionátu jezdců je dva body za jeho týmovým kolegou Räikkönenem. A šéf Lotusu Eric Boullier přiznal, že ho progres, který Grosjean ukazuje, překvapuje.

Přestože rozhodnutí posadit vedle Kimiho Räikkönena Grosjeana bylo Boullierovo, ten sám teď přiznává, že od Švýcara (závodícího s francouzskou licencí) takové výsledky neočekával.

"Stále mě překvapuje. Má charakteristiky, o kterých jsme věděli. Je to dříč, poslouchá a hodně spolupracuje s inženýry. Učí se z dat, rad, zkrátka ze všeho. Myslím, že je slibné, že dokáže tempo a rychlost udržet po celý závod, jak ukázal v Kanadě," řekl Autosportu Boullier.

Dodal, že Grosjean odjel na pneumatikách 45 kol a udržoval si rychlost, nezničil je. Podle něj se učí, a učí se velmi rychle.

Boullier také poznamenal, že je potřeba pomoci jejich druhému jezdci zlepšit kvalifikační výkony.

"Musíme Kimimu pomoci, protože oba naši piloti mají jiný jezdecký styl. V Kanadě měl problém s diferenciálem, což nám nepomohlo, ale musíme zapracovat na tom, aby se lépe kvalifikoval. V závodech potom není problém," uvedl šéf Lotusu.

Věčně usměvavý Grosjean a jeho radost na pódiu v Kanadě (foto: Lotus F1 Team)

V Kanadě se Lewis Hamilton stal sedmým vítězem v sedmém závodě. Proto má Lotus ve Valencii šanci stát se osmým z osmi. A jak to vnímají v Enstone? "Je to příjemný nátlak. Pokud bude teplo, neměl by být problém. Také profil Silverstonu a Německa nám může pomoci. A možná i Maďarska," uvažoval Boullier.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy