Ferrari bude závodit s novým výfukem, který si jezdci pochvalují

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari otestovalo během tréninků svůj nový výfuk a hodlá ho v Montrealu nasadit také do závodu.

Ferrari si během tréninků vyzkoušelo výfuky po vzoru McLarenu. Upravili verzi nastavení, které použili s F2012 během zimního testování. A oba jezdci to označili za zlepšení a pokrok.

"Můžeme být s novinkami spokojeni, protože zde fungovaly," uvedl Felipe Massa v oficiálním prohlášení. Brazilec byl třetím nejrychlejším mužem na trati během pátečních odpoledních tréninků, hned za jeho týmovým kolegou Alonsem.

"Budeme chtít auto ponechat v tomto nastavení. Vypadá dobře vybalancované a výkonost je konzistentní. Byl to pro nás nejlepší pátek a snad tak budeme pokračovat i během víkendu," dodal Massa.


Ferrari adoptovalo řešení McLarenu (foto: Scuderia Ferrari)

Také Fernando Alonso byl spokojen. "Jsem spokojen s tím, jak to dnes probíhalo. Ráno jsme se zaměřili na vývoj některých nových prvků. A vypadá to pozitivně. Ale je ještě velmi brzy na to soudit a dělat závěry, protože pátek by se nikdy neměl brát jako definitivní," uvedl Španěl.

Technický ředitel Pat Fry řekl, že se Ferrari blíže podívá na data s tímto novým výfukem, aby potvrdili pocity jezdců a udělali tak správné rozhodnutí do nedělního závodu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 22 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy