Alonso: Nevidím žádný důvod, proč bychom v Kanadě neměli bojovat o vítězství

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Podle Fernanda Alonsa Velká cena Kanady odhalí, zda je Ferrari dostatečně konkurenceschopné, aby se mohlo udržet v boji o letošní titul. Zatím nevidí nic, co by tomu mohlo bránit.

Ferrari se z počátku sezóny potýkalo s trakcí a dosahováním maximálních rychlostí, které jsou v Kanadě velmi důležité pro dosahování dobrých časů. Podle Alonsa však pro monopost F2012 už nepředstavují tak velký problém.

"Myslím, že jsme v těchto oblastech od začátku auto vylepšili a Kanada bude v tomto ohledu dobrým testem. Snad tento víkend spatříme konkurenceschopné Ferrari, což pro nás bude velmi důležité v tomto závodě, ale i ve zbytku sezóny," uvádí Španěl.

Co od závodu v Montrealu očekává? "Těžko říci předem, protože v této sezóně to je zatím tak nepředvídatelné, se všemi to v předchozích šesti závodech bylo jako na houpačce. Já však nevidím žádný důvod, proč by Ferrari v Kanadě nemělo být konkurenceschopné, proč by nemohlo bojovat o nejvyšší příčky na konci závodu."

Dvojnásobný mistr světa se nechce nechat ukolébat vedením v šampionátu. Uvědomuje si, že Ferrari stále potřebuje zrychlit: "Vést šampionát je pouze začátek, výchozí bod, protože konečným cílem je vést ho po posledním závodě v Brazílii v listopadu."


Fernando Alonso s vylepšeným Ferrari F2012 v Barceloně (foto: Scuderia Ferrari)

"Jedná se o dlouhý šampionát a prvních šest závodů nám přineslo dostatek bodů na to, abychom byli ve vedení. Jsme si však dobře vědomi toho, že se musíme zlepšit. Potřebujeme zrychlit vůz, tvrdě pracovat, aniž bychom se dopouštěli chyb, a být konzistentní, což v tomto šampionátu není zrovna to nejsnadnější," dodává Alonso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 23 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy