Petrov: Ferrari by mohlo Massu vyrazit v srpnu

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Pod Felipem Massou se houpe u Ferrari židle a dle Vitalije Petrova mu zbývá šest závodů na to, aby svou kariéru v Maranellu zachránil.

Ferrari s Massou sice shodně tvrdí, že se těší plné vzájemné důvěře a nevylučují ani jednání o prodloužení smlouvy na rok 2013 (viz zde a zde), podle sílících spekulací však již tým nebude dále dlouho ochoten tolerovat nedostatečné výkony Brazilce, který letos nasbíral pouhé dva body, zatímco jeho týmový kolega Fernando Alonso jich má na kontě již 61.

Vitalij Petrov se nyní vyjádřil na adresu pokračování Massovy kariéry u Ferrari: "Nemyslím si, že teď Massu vyrazí. Přinejmenším ne do srpna," naznačuje možný konec svého profesního kolegy.

Podle Rusa však v Maranellu na svého pilota nevytvářejí tlak: "Neřekl bych, že by ho tvrdě kritizovali. Neříkají nic ve smyslu, že by měl už jen poslední šanci. Ano, je pod tlakem, ale nechávají ho dělat svou práci."

To, že se Brazilcovi nedaří, přisuzuje Petrov spíše monopostu Ferrari F2012, který mu nevyhovuje: "Je možné, že letošní autu nesedí Felipemu tak, jak by si přál," dodává pro agenturu RIA Novosti.


Felipe Massa se v Barceloně vrací do boxů Ferrari (foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy