Schumacher s Rosbergem věří: Monako bude našemu vozu vyhovovat

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Michael Schumacher a Nico Rosberg věří, že klikatý městský okruh v Monaku bude jejich vozu sedět. Jejich cílem je vítězství.

Mercedes sice letos dosáhl pouze jednoho většího úspěchu, když v Číně všechny vítězstvím překvapil Nico Rosberg, na příští závod si patřičně věří. Pomalý okruh kladoucí důraz na dobrou trakci by jim měl pomoci.

"Vždy jsem v těch ulicích byl rychlý a věřím, že příští víkend můžeme dosáhnout dobrého výsledku. Povaha trati by našemu vozu měla sedět, ale klíčový bude management pneumatik, jak jsme viděli letos ve všech závodech.

Zatím vyhrálo pět různých týmů, v Monaku má tedy šanci vyhrát minimálně deset pilotů, takže bychom se tam mohli dočkat jednoho z nejzajímavějších závodů v posledních letech," říká Rosberg.

Jeho týmový kolega, který na body zatím prohrává 2:41, se však bude muset vypořádat s odsunem o pět míst vzad kvůli tomu, že v Barceloně naboural do Bruna Senny.

"Pokaždé, když tam jedete, se těšíte, až konečně vyrazíte a projedete se po trati. Samozřejmě vědomí ztráty pět míst vám moc nepřidá, o to usilovněji se však budeme snažit," popisuje Schumacher.


Michael Schumacher při trénincích v Barceloně (foto: Mercedes AMG F1 Team)

"Já opravdu věřím, že v Monaku budeme ve formě, protože v týmu všichni vynakládají velké úsilí na vývoj našeho auta. Budeme se tedy snažit o víkendu získat co nejlepší výsledek," dodává sedminásobný šampion Formule 1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy