McLaren: Hamilton by si v Monaku zasloužil vyhrát

McLaren | foto: McLaren

Lewis Hamilton by si podle svého šéfa Martina Whitmarshe zasloužil v příštím závodě v Monaku konečně vyhrát.

Hamilton naposledy doplatil na chybu týmu, který mu v kvalifikaci natankoval nedostatečné množství paliva, za což byl po svém vítězství vyloučen. Podle Whitmarshe by se právě on měl příští týden v Monte Carlu stát letošním šestým vítězem.

"Je v takovém rozpoložení mysli, zasloužil by si to, o tom se absolutně nepochybuje. Musíme tvrdě pracovat, ujistit se, že má dobré auto, že neuděláme chyby a že bude v pozici, aby naplnil svůj potenciál na okruhu, na němž zvítězil v F3, v GP2 i v F1. Vyhrál zde v každé kategorii, a rád by vyhrál znovu," uvádí Whitmarsh.

Věří, že jeho tým bude moci bojovat o vítězství, zároveň si však uvědomuje, že letos je nemožné cokoliv přesně předpovídat: "V Monaku jsme vyhráli vícekrát než kdokoliv jiný, jedeme tam s důvěrou, že můžeme zvítězit, ale každý, kdo v tomto sportu momentálně něco předvídá, by byl za hlupáka.

Opravdu je prakticky nemožné uvádět takové předpovědi: pět závodů, pět vítězů, pět různých konstruktérů - a po Monaku můžeme mít šest odlišných vítězů. Doufám, že ne konstruktérů, protože doufám, že vyhrajeme," dodává šéf McLarenu.


Dočká se Hamilton v Monaku konečně vítězství? (foto: Vodafone McLaren Mercedes)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy