Grosjean: Klíčový bude start a první kola

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Jedinečná šance Lotusu! I tak by se dala vnímat včerejší kvalifikace na VC Španělska. Své největší rivaly nechali za sebou a třetí a čtvrté místo na startu dává Grosjeanovi i Räikkönenovi dobré šance na kvalitní výsledek.

Podle jezdců Lotusu se vše rozhodne až podle prvních kol po startu. Grosjean uvedl, že pokud se povede nastavit vůz jako v předchozím závodě, bude možné i zvítězit.

"Pokud překvapíme jako v Bahrajnu již při startu a budeme mít skvělé auto, je zde možnost, že se budeme znovu dívat na skvělé výsledky. Uvidíme po startu a po prvních pár kolech, jak na tom auto je. Pokud budu mít stejný pocit jako v Bahrajnu, budu o tom přemýšlet a a půjdu do toho," řekl Grosjean.

Také Räikkönen zůstává pozitivně naladěn, protože faktem zůstává, že Lotus se ukázal být lepším v závodech, než při jednom rychlém kole v kvalifikaci. 

"Je to jeden z nejlepších výsledků kvalifikace, ale i tak jsme měli šanci být ještě lepší. Udělal jsem malou chybu v zatáčce devět a to mě stálo tak dvě desetiny, ale i tak je to dobré. V závodě to bude odlišné, ale naše auto je v závodech lepší než v kvalifikacích" uvedl Fin. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy