Maldonado bude poprvé v životě startovat z prvního místa

Williams | foto: Williams F1 Team

Jezdec Williamsu, Pastor Maldonado, slaví svoje první postavení v čele startovního roštu. Pastor "zdědil" první místo od Lewise Hamiltona poté, co byl Brit vyloučen.

Lewis Hamilton byl odkázán na konec startovního roštu poté, co v dnešní kvalifikaci slavil vítězství. Tým McLaren totiž nezvládl správně propočítat, kolik paliva bude zapotřebí, Lewis poté musel zastavit a vůz odstavit přímo na trati v kole, kdy jezdci zajíždějí do boxů (viz zde).

Jezdec Williamsu je s tímto výsledkem velmi spokojen - jedná se o jeho první postavení v čele startovního pole. "Už od loňského roku opravdu velmi tvrdě pracujeme. To, že jsme zde na pole position, je skvělý výsledek pro celý tým. Je to skvělá situace i pro mě, na pole position jsem ještě nikdy nestál," neskrývá nadšení Pastor Maldonado.

"Doufám, že budeme mít zítra dobrý závod. Udělám vše, co bude v mých silách, bude to hodně těsné, ale jak jsem řekl, pro dobrý výsledek udělám vše."

Pastor Na trati v Barceloně... (foto: Williams F1 Team)


Na dotaz, zda přemýšlí nad možným vítězství v nedělním závodu, Pastor odpověděl: "Máme vše pro to, abychom o něj zabojovali. Tým musí očekávat jakoukoliv situaci, která v závodu nastane a pak uvidíme. Motivace v týmu je obrovská. I mechanici jsou připraveni udělat cokoliv, aby mi třeba bezchybnými zastávkami pomohli. Takže jsme připraveni!"

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy