Úsměvná přestřelka Alonsa s Vettelem při rozhovoru o bránění pozic (+video)

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Na včerejší tiskové konferenci došlo také na vážné téma, Rosbergovy manévry v Bahrajnu a bránění pozice. Piloti jej však přešli s nadhledem a dokonce i s úsměvem.

Na dotaz Andyho Bensona z BBC, zda je pilotům po společném rozebrání Rosbergových manévrů v Bahrajnu nyní jasnější, co je povoleno při obraně své pozice, odpověděl Fernando Alonso: "Ano."

Změnilo se tedy něco mezi Bahrajnem a Barcelonou?
Alonso: "Ne, možná já..."
Vettel: "Fernando to řekl dost jasně. Uvedl, že 'musíte nechat místo. Vždy musíte soupeři nechat místo!'
Alonso: "Ano, ano."
Vettel: "To bylo jasné, ne?"
Alonso: "Tak jsem to udělal loni v případě Sebastiana. V Monze."

To však nebylo to, k čemu došlo v Bahrajnu.
Vettel: "Tehdy sis akorát myslel, že je mé auto užší."
Alonso: "Ale předjel si. Předjel si."

Vettel: "Myslím, že pravidlo je jasné. Můžete se přít. Podle mě došlo v případě Nica v Bahrajnu ke dvěma incidentům. Jeden s Fernandem a myslím, že Fernando svůj názor dal poté jasně najevo. A s Lewisem - podle mě se Lewis dostal před něj, takže o tom teď můžete mluvit hodiny, ale pokud jste viděli tu situaci v Bahrajnu, kvůli asfaltové únikové zóně byla výjimečná.

Ano, je dost zaprášená, ale my se vždy snažíme jít na limit, při předjíždění i při obraně. Někdy potřebujete vůči druhému klukovi vedle sebe respekt a musíte mu nechat místo. Kdyby tam byla tráva, tak by to podle mě byl odlišný příběh. Především byste na ní nevjeli. V případě Fernanda by to dopadlo stejně."

Videozáznam z tiskové konference, výše uvedený rozhovor najdete ve 23. min

Přepis celé čtvrteční tiskové konference v Barceloně najdete zde: pdf (anglicky). Zúčastnili se ji Kamuj Kobajaši, Nico Hülkenberg, Pedro de la Rosa, Kimi Räikkönen, Fernando Alonso a Sebastian Vettel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy