Schumacher popírá,že by byl pneumatikami Pirelli frustrovaný

Mercedes | foto: Daimler AG

Michael Schumacher je rád, že se po jeho kritice začalo v F1 debatovat o pneumatikách. Popírá však, že by ho současná situace frustrovala.

Sedminásobný mistr světa po Velké ceně Bahrajnu zkritizoval současné pneumatiky s tím, že při opatrném závodění na nich si připadá jako při jízdě za safety-care či jako při jízdě po syrových vejcích. Pirelli se brání tím, že vyrábějí pneumatiky, o jaké byli týmy požádáni.

Při tiskové konferenci se Schumacher dotazům na současné směsi přirozeně nemohl vyhnout: "Samozřejmě jsme se dotkli něčeho, o čem jste pak vy, kluci, stále hovořili - a to je princip, na jakém by Formule 1 měla fungovat.

Já jsem celkem spokojený s tím, že jsme vyvolali diskusi o tom, jak velký vliv by ta či ona část v F1 měla mít. Uvedl jsem svůj názor - cítím, že jedná část má vliv příliš velký. Mělo by to být vyrovnanější pro všechny a pro většinu, spíše než pro menšinu."

Popřel však, že by jeho kritické komentáře byly výsledkem frustrace toho, že z pneumatik nedokáže dostat maximum: "Rozhodně to nemá nic společného s tím, že jsem frustrovaný, protože jsem frustrovaný opravdu nebyl. V Bahrajnu jsem startoval z 22. místa a skončil desátý, což beru jako pozitivní výsledek, a to vše, co se dělo kolem, jsem nemohl ovlivnit."


Schumacher po Bahrajnu zkritizoval Pirelli - tvrdí, že jej situace kolem současných pneumatik však nefrustruje, pouze chtěl vyvolat diskusi (foto: Mercedes AMG F1 Team)

"Nemá to nic co do činění se mnou, jedná se o obecnou diskusi, kterou jsem chtěl začít. Není to pouze na mě rozhodnout, kterým směrem se musíme ubírat, ale určitě jsem velmi spokojený s tím, že s našimi partnery a s Pirelli, důležitým partnerem, to společně rozvíjíme," dodává Schumacher.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy