Volkswagen do F1 v dohledné budoucnosti nehodlá vstoupit ani jako dodavatel motorů

Volkswagen vylučuje vstup do Formule 1 v brzké budoucnosti - a to ani jako konstruktér, ani jako dodavatel pohonných jednotek.

Německá automobilka přitom před třemi lety oznámila, že bude přemýšlet o své vstupu do královské disciplíny motosportu v roce 2014, kdy vstoupí v platnost nová technická pravidla a F1 přejde na úspornější 1,6l turbomotory.

Nový sportovní ředitel Jost Capito však včera prohlásil, že tento krok "není na dohled" a že se místo toho příští rok raději plně zaměří na světový šampionát v rally (WRC) s novým vozem Polo R WRC.

Na dotaz Autosportu, zda přemýšlejí o budoucím vstupu do světa velkých cen, Capito odpověděl: "Rozhodně ne. Momentálně o tom vůbec nepřemýšlíme, protože se zaměřujeme na WRC. Teď mám s WRC plné ruce práce, musíme se soustředit na něj. V podstatě bude tvoři náš hlavní sportovní program a vedení jej velmi úzce sleduje. Myslím, že se musíme vydat tímto směrem."


Škoda Fabia S2000 (foto: Škoda Auto a. s.)

Volkswagen v současné době v rally nasazuje dvojici Škodovek S2000, aby před příští sezónou nasbíral důležité zkušenosti, než se do šampionátu pustí naplno s novým autem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy