Američan Rossi bude s Caterhamem debutovat v Barceloně (+ video)

Lotus | foto: Caterham F1 Team

Alexander Rossi se poprvé objeví ve Formuli 1 během závodního víkendu - v Barceloně mu dá příležitost Caterham.

Rossi je po pěti letech prvním Američanem ve Formuli 1 - naposledy se v roce 2007 svezl s Toro Rosso Scott Speed. Do prvního pátečního tréninku nastoupí s monopostem CT01 Heikkiho Kovalainena.

Dvacetiletý pilot však již nějaké zkušenosti s vozy F1 má, protože se zúčastnil několika testu nováčků: v roce 2009 s BMW-Sauberem, minulý rok s týmem Lotus (dnešním Caterhamem).

"Momentálně se mnou cloumají emoce a jsem si jistý, že se ještě prohloubí, když se přiblíží ten čas. Zejména proto, že se jedná o můj skutečný debut ve Formuli 1 v tom smyslu, že se zúčastním oficiální části s dalšími oficiálními piloty a s týmem v plném nasazení se všemi závodními  inženýry. Všichni budou opravdu pozorovat mou zpětnou vazbu a pracovat s mými informacemi o voze před závodním víkendem," těší se Rossi.

Video: Alexander Rossi v továrně Caterhamu před Velkou cenou Španělska
(zdroj: Caterham F1 Team)

"Tato příležitost mě velmi vzrušuje, ale zároveň jsem i nervózní a cítím, že jsem pod určitým tlakem. V určitém smyslu jsem první osobou, která bude o víkendu ve voze a nahradí Heikkiho, jehož laťka je nasazena velmi vysoko.

Samozřejmě vůči němu chovám velký respekt a budu maximálně vyhlížet jeho rady a podporu. Řídit vůz Formule 1 je mým snem a to, že se jako Američan dostanu opět do pole a zpět do konkurenčního prostředí je něco, co se mi těžko vyjadřuje slovy," dodává Rossi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy