HRT vynechalo Mugello a na Barcelonu se cítí lépe připravené, vozy vylepšilo

HRT | foto: HRT F1 Team

HRT nastoupí k domácímu závodu v Barceloně poté, co vynechalo testování v Mugellu minulý týden. Díky tomu se cítí lépe odpočaté a pro tento víkend dokonce hlásí určitá vylepšení svého monopostu F112.

Španělský tým se minulý týden rozhodl vynechat testování, aby se v klidu přestěhoval do svého nového hlavního sídla v Madridu a zkonsolidoval své síly před domácím závodem. Podle svého šéfa Luise Péreze-Saly díky tomu budou lépe připraveni na další závody.

"Po prvních čtyřech závodech míříme k tomu dalšímu mnohem klidnější. Přijedeme lépe zorganizování a připraveni poté, co jsme si v týdnu trochu odpočinuli. Do Montmela vezeme některá vylepšení a doufáme, že nás posunou v oblasti výkonnosti a spolehlivosti kupředu," říká Pérez-Sala.

Rozhodnutí netestovat v Mugella společně s ostatními týmy F1 bylo správné i podle pilota Pedra de la Rosy: "Nejezdit do Mugella nebylo jednoduché rozhodnutí, bylo však důležité poprvé zavítat do hlavního sídla a v klidu pracovat, protože to bylo poprvé, co se mé auto dostalo do Evropy. Mechanici měli poprvé možnost vůz rozebrat, postavit a znovu složit."


Jean Todt na návštěvě týmu HRT v jeho novém sídle (foto: HRT F1 Team)

Do nové centrály týmu Caja Mágica v Madridu v pátek zavítal na návštěvu prezident FIA Jean Todt. Vysvětlili mu, jaké novinky chystají pro vůz F112 do Barcelony a Pérez-Sala a výkonný ředitel týmu Saúl Ruiz de Marcos jej vzali na prohlídku od kanceláří pro vedení až po dílnu, kde pracovali mechanici.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy