Foto: Jak pokračují přípravy Okruhu Amerik v texaském Austinu?

gp usa | foto: circuitoftheamericas.com

Velká cena Ameriky se blíží - Formule 1 zamíří k závodu do Austinu v Texasu v polovině listopadu. Jak pokračují stavební práce na novém okruhu, to si můžete prohlédnout na snímcích, které včera pořadatelé zveřejnili.

Podle organizátorů jde vše podle plánu a 5,516 km dlouhý Okruh Amerik bude závodu, který je plánován na 18. listopadu 2012, včas připraven. Na piloty ve velké ceně bude čekat 56 kol, což představuje celkovou vzdálenost 308,896 km.

V Texasu je jaro v plném proudu a na stavbě pracuje přes 500 dělníků. Dělníci instalují kolem hlavní budovy s boxy kovové konstrukce a na střeše již dokonce instalují klimatizace. Zedníci pracují na fasádách mediálního, technologického a konferenčního centra, rovněž na budově lékařské pohotovosti.

Téměř přes noc vyrostla hlavní tribuna, jejíž první řada se nachází 14,5 m od okraje závodní dráhy. Na hlavním náměstí (Circuit's Grand Plaza) při vstupu do areálu pokračují práce na amfiteátru, který by měl pojmout až 20 000 fanoušků, kteří zde mimo závod budou moci navštěvovat hudební koncerty.

Probíhá rovněž testování asfaltu a experti společnosti Tilke Engineers & Architects každý týden dokumentují pokroky.

© Foto: Circuitoftheamericas.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy