Schumacher je nespokejený s tím, jakou roli nyní hrají pneumatiky

Mercedes | foto: Daimler AG

Michael Schumacher nesouhlasí s tím, jakým směrem se vydává formule 1 a nemyslí si, že by závodění mělo být o tom, jak dokážete zvládnout pneumatiky.

Michael Schumacher uvedl, že by Pirelli mělo změnit směr, kterým se tito výrobci pneumatik vydali. Podle něj dnes piloti nemohou jezdit naplno a to právě kvůli pneumatikám.

Většina startovního pole v Bahrajnu, a stejně tak v Číně minulý týden, byla nucena zvolit strategii tří zastávek v boxech. A mohlo jich být i více, avšak jezdci si prý již zvykli na konzervativní způsob jízdy, aby ochránili své pneumatiky. 

"Jsem nespokojený především s tím, že každý musí jezdit pod možnostmi samotného závodníka a auta jsou limitována především pneumatikami," řekl Schumacher v BBC Radio 5.

Podle něj je otázkou, zda by pneumatiky měly hrát až tak velkou důležitost a nebo by měly vydržet o něco déle a nechat tak piloty jezdit normální závodní rychlostí, nejen kroužit po okruhu jako za safetycarem. Dodal, že tato situace se mu nelíbí a uvidí se, co se bude dít dál.

"Pokud by to byl problém jednoho auta, bylo by na nich, to nějak vyřešit. S tímto problémem se však potýká většina týmů s pár výjimkami. Výrobce pneumatik by se měl možná nad tímto zamyslet," pokračuje v kritice sedminásobný mistr světa.

Ředitel Pirelli Paul Hembley na slova Schumachera hned reagoval a byl poněkud překvapen. "Jsem zklamaný komentáři od někoho tak zkušeného, jako je Michael," řekl Autosportu." Během zimních testů byl s pneumatikami spokojen. Teď to vypadá, že změnil názor," dodal.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 47 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy