Formule 1 se dělí na další dva tábory?

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Podle serveru GP2004.com stojí na straně jedné Top týmy a na straně druhé zbytek stájí.

Došlo by tak ke vzniku další válečné fronty, neboť dosud se týmy dělily na tovární a soukromé. „Výrobci slibují hodně a nedají nic,“ prohlásil v Bahrajnu Eddie Jordan, šéf soukromého týmu Jordan Grand Prix. „My máme kontrolu trakce a drahé zákaznické motory.“ Opět tak poukazuje na nedodržený slib, jenž dali automobilky již více než před rokem menším stájím za jejich souhlas se zachováním kontroly trakce.

Menší týmy bojují o výraznou redukci nákladů, ale velké týmy tyto snahy blokují. Pokud nedojde k rozumnému řešení, může vzniknout velmi nepříjemná situace. K Minardi, Jordanu a Sauberu se připojily stáje Toyota, BAR a údajně i Jaguar. Na straně druhé zůstalo Ferrari, McLaren a Williams. Renault zaujal pozici neutrálního týmu.

Tato zajímavá informace je však poněkud v rozporu s posledními prohlášeními z Williamsu a koneckonců i slovy Bernieho Ecclestonea. Jak Patrick Head, tak i Frank Williams volali po snížení počtu testů a Bernie potvrdil, že jediným, kdo blokuje omezení testů je Ferrari...


Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy