Ecclestone: Dalším cílem je Jižní Afrika

Ecclestone, Bernie | foto: Sahara Force India

Bernie Ecclestone i nadále pokračuje v trendu umísťování Velkých cen formule 1 mimo Evropu. Jak uvedl v rozhovoru pro BBC Radio 5, v kalendáři F1 by se měla brzy objevit Velká cena Ruska a také Jižní Afriky.

Devětasedmdesátiletý šéf formule 1 Bernie Ecclestone v programu Sportweek uvedl, že doufá v dokončení okruhu v Kapském městě během následujících tří let. S pořádáním Velkých cen se totiž hodlá zaměřit především na země, ve kterých neplatí zákaz reklamy tabákových výrobků.

Nové okruhy jsou v Singapuru, Číně, Abu Dhabí či Indii. Na návrat královny motorsportu čekají Spojené státy, kde se formule neobjevila od roku 2007, kdy se naposledy jela VC v Indianapolis. Letos se pojede v Austinu a na svou premiéru čeká také okruh v New Jersey. Jak ale Ecclestone uvedl, termín ještě přesně není stanoven.

Dlouhodobým snem Ecclestona je také Rusko. Jeho snahy o VC v Moskvě nebo St.Petersburgu ale vyzněly do prázdna a uspěl až v Soči. "Afrika je další kontinent, na kterém bychom se měli objevit. Rád bych pokryl celý svět. Nicméně Rusko je teď prioritní. Afrika má limitovaný počet lidí, kteří jsou zapojeni do světa F1, zatímco Rusko je otevřené dokořán," nechal se slyšet.

Dodal, že s lidmi v Jižní Africe již nějakou dobu komunikují, avšak díky tomu, že zde budou muset vybudovat zcela nový okruh, bude to nějakou dobu trvat. Doufá, že Mistrovství světa ve fotbale dokázalo přesvědčit lidi, že je to to správné místo pro formuli 1 a že to samé se povede i v Rusku po roce 2018, kdy se tam také koná fotbalové mistrovství.

Trend ubývání tradičních velkých cen na území Evropy zkrátka bude i nadále pokračovat. Návrat má ale v plánu Franice. Nicméně nebude rozhodně navíc, protože Ecclestone oznámil, že begický okruh Spa souhlasil se střídáním závodů v těchto dvou zemích.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy