Ecclestone: Týmy k závodění v Bahrajnu nemůžeme nutit

gp bahrajnu | foto: Red Bull Racing

Promotér Formule 1 Bernie Ecclestone uvádí, že kvůli nepokojům nemůže nutit týmy k účasti ve Velké ceně Bahrajnu, pokud si to nepřejí.

Mezi týmy, které chtěly nechat rozhodnutí ohledně uskutečnění závodu v Bahrajnu na Mezinárodní automobilové federaci (FIA), stoupají obavy o bezpečnost (více zde).

Ecclestone, jenž se údajně sešel s vůdci protestů a nabídl jim uskutečnění tiskové konference během závodního víkendu, pro The Times v pondělí uvedl, že s týmy sympatizuje: "Pokud nechtějí jet, pak je nemůžeme nutit."

Ovšem rozhodnutí o zrušení či odložení závodu musí přijít od FIA, organizátorů či korunního prince bahrajnského království. Vývoj situace na Středním východě žel zřejmě zastíní víkendovou Velkou cenu Číny. FIA prohlašuje, že dění v Bahrajnu pečlivě monitoruje.

Obavy však po včerejšku, kdy byla v Manile odpálena po domácku vyrobená nálož, dále stoupají. Napětí vrůstá kvůli osudu uvězněného aktivisty Abdulhádího Alkhawaje, jenž dva měsíce drží protestní hladovku. Navíc se objevují správy, že demonstranti se chystají narušit průběh závodního víkendu, což je tamější vláda připravena krutě potlačit.


Napětí stoupá, závod v Bahrajnu je opět ohrožen (foto: Red Bull Racing)

Velká cena Bahrajnu by se mohla uskutečnit pouze za přísných bezpečnostních opatření a uzavření areálu armádou. Je ale taková situace pro Formuli 1 a pro Bahrajn přijatelnou?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy