HRT přijímá Číňana Ma Qing Hua do svého vývojového programu

HRT | foto: HRT F1 Team

Španělský tým HRT oznámil, že se do jejich vývojového programu pro mladé jezdce zapojí Číňan Ma Qing Hua.

Program bude zahrnovat profesionální vyhodnocování jeho schopností při soukromém testování i jízdách na simulátoru. Pokud bude úspěšný, může se Qing Hua těšit na to, že se s monopostem F112 sveze na konci sezóny v testu mladíků.

HRT si jej již vyzkoušelo jak na simulátoru, tak v během testování v Cheste nedaleko Valencie s vozem Světové série. Nyní byl zařazen do mládežnického programu španělského týmu vedle testovacího pilota Daniho Close.

Číňan se pochopitelně zúčastní tiskové konference HRT ve čtvrtek 12. dubna před závodním víkendem v Šanghaji. HRT se tímto krokem snaží nalákat lukrativní asijské sponzory a poskytnout jim možnost zviditelnit se ve vrcholné disciplíně motorsportu.


Číňan Ma Qing Hua bude působit u HRT (foto: HRT F1 Team)

Ma Qing Hua v oznámení týmu uvádí: "Jsem velmi poctěn tím, že se můžu stát součástí jezdeckého vývojového programu týmu HRT, což mi umožní stát se prvním čínským pilotem Formule 1. Jedná se pro mě o velmi zvláštní okamžik, obtížně se mi vyjadřuje to, jak jsem šťastný...

Řízení vozu F1 bude tím nejneuvěřitelnějším zážitkem a budu tvrdě pracovat na tom, abych si ho zasloužil. Děkuji HRT za to, že mi nabídlo šanci ukázat, čeho jsem schopný. A díky mé rodině a všem, kteří mě vždy podporovali. Toto je pouze začátek."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy