Pérez nevěnuje pozornost spekulacím, že by měl u Ferrari brzy nahradit Massu

Pérez, Sergio | foto: Sauber Motorsport AG

Sergio Pérez se chce soustředit na svou vlastní práci pro Sauber, proto nevěnuje pozornost spekulacím italských médií, která jej už vidí v kokpitu Ferrari na místě Felipeho Massy, jenž v Austrálii předvedl další ze svých bídných výkonů.

Mexičan je členem mládežnického programu Ferrari a loni s jejich vozem také testoval. Massa od své nehody v Maďarsku v roce 2009 pokračuje v podávání slabších výkonů. Letošní sezóna by dle prezidenta Scuderie Lucy di Montezemola pro něj měla být zlomová, nezačal ji však nejlépe - v Austrálii na svého kolegu Fernanda Alonsa dále výrazně ztrácel.

Péreze, který loni prožil úspěšnou sezónu, si italský tým velmi cení. Sám však odmítá podpořit spekulace o možném předčasném přestupu k Ferrari: "Byl to pouze první závod sezóny, takže na spekulace je velmi brzy.

"Soustředím se opravdu na můj tým, na Sauber. Máme skvělé auto, nemám co více k tomu říct," pokračuje Mexičan. Možné nahrazení Massy komentuje: "Jsou to nepodložené zprávy... pouze žvásty."


Ferrari loni umožnilo Pérezovi testovat s jejich monopostem F60 (foto: Scuderia Ferrari)

Mladý pilot Sauberu předvedl na rozdíl od Massy skvělou jízdu, když po startu z poslední pozice a po jediné zastávce v boxech nakonec projel cílem jako osmý v pořadí a připsal si čtyři mistrovské body.

"Opravdu se nyní ve své druhé sezóně cítím dobře. O něco lépe vím, co můžu očekávat a myslím si, že všichni jsou si blíže: týmy středu pole jsou za určitých podmínek tak blízko top týmům, že bychom se mohli dočkat nějakých překvapení. Snad tentokrát prožijeme stabilní víkend," dodává Pérez před Velkou cenou Malajsie.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy