De la Rosa: Díky funkčnímu DRS zrychlíme o sekundu, do závodu postoupíme

HRT | foto: HRT F1 Team

Pedro de la Rosa věří, že vylepšení na vozu HRT F112 jim pomohou se kvalifikovat do Velké ceny Malajsie. Samotné funkční DRS by jim mělo přinést až sekundové zrychlení.

V Austrálii měl se svým kolegou Narainem Karthikeyanem smůlu, když se nevlezli do kvalifikačního limitu 107 % hodnoty nejrychlejšího času z Q1 (scházelo jim 1,28 sekundy, resp. 1,428 sec v případě Inda). HRT se trápilo s posilovačem řízení, chlazením a nefunkčním DRS systémem. V Malajsii si však věří.

"Není to pouze o tom, že zde budeme mít DRS, což jsme v Austrálii neměli. Zdá se, že jsme přišli na příčinu problémů s posilovačem řízení, což je velmi důležité. A celý tým měl o týden navíc na sestavení vozu s opravdu větší pozorností vůči detailům, takže si věřím více než v Austrálii," uvádí De la Rosa.

Zprovoznění DRS by jim v Sepangu mělo přinést téměř jednu sekundu k dobru: "Samotné DRS dělá devět desetin až jednu sekundu, takže je celkem velkou pomocí obzvláště pro nás, když se potřebujeme kvalifikovat. Ta sekunda navíc může způsobit rozdíl."

Španěl nebyl příliš překvapený tím, že v Austrálii nepostoupili do závodu: "Bylo to nepříjemné a těžké nekvalifikovat se v Austrálii, protože mechanici a inženýři odvedli obrovské úsilí, abychom se tam dostali. Ale v podstatě jsme to čekali."


HRT v Austrálii nepostoupilo do závodu, což hodlá v Malajsii napravit
(foto: HRT F1 Team)

"Nemůžeme snít o tom, že tam přijedeme, v sobotu dopoledne dokončíme auto a pak se najednou kvalifikujeme. Byl bych zklamaný, pokud bychom testovali celou zimu, měli DRS, vše bylo perfektní - a pak bychom se nekvalifikovali.

To bych byl opravdu zklamaný, ale tyto věci se stávají, když nejste dobře připraveni. Nyní jsme připraveni mnohem lépe a myslím si, že to dále bude už jen lepší," dodává De la Rosa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy