Button: Takovou rychlost jsme nečekali, na Malajsii jsme připraveni

McLaren | foto: McLaren

Jenson Button tvrdí, že ač McLaren interně prováděl během předsezónních testů určitá srovnání s konkurencí, tak dobrou formu během víkendu v Austrálii nečekali. V Malajsii čeká tuhou bitvu s Red Bully, konkurenceschopné podle něj budou také Mercedesy a Lotusy.

Brit na startu předjel svého týmového kolegu a dojel si s velkým přehledem pro své první vítězství v letošním šampionátu. Ačkoliv McLaren očekával dobrý start po bezproblémovém testování, takový náskok neočekával, což nyní potvrzuje i Button.

"Po závodě se mě lidé ptali, jestli jsme čekali, že předvedeme v Austrálii takovou rychlost. Říkal jsem jim, že jsme to nečekali. Samozřejmě jsme prováděli po zimním testování své propočty, ale nikdy si nemůžete být jisti tím, zda druhý tým nejezdí s vysokým množstvím paliva či neskrývá svou skutečnou rychlost.

Takže odjíždět po prvním závodě s tak dobrým výsledkem - McLaren získal polo-position, zajel nejrychlejší kolo a slavil vítězství - to je obrovskou úlevou pro celou organizaci," popisuje Button, který v Austrálii porazil i mistra světa Sebastiana Vettela.

Pro McLaren to bylo obrovským povzbuzením, které je bude motivovat k usilovnější práci: "Je to také neuvěřitelně motivující: víme, že máme skvělé auto, ale nebude s ním jen tak v klidu sedět.

Máme ambiciózní plán na vývoj vozu a vím, že všichni ve Wokingu tvrdě pracují na nasazení nových dílů na dráze a že všichni naši mechanici a inženýři pracují naplno, aby zajistili, že během tohoto víkendu naplno využijeme balík, který máme.

Myslím si, že všichni ví, že jsme houževnatou organizací a že zároveň dokážeme vyvíjet auto jako kterýkoliv jiný tým, ne-li lépe. Rozdíl je letos v tom, že jsme začali s vítězným balíkem, výzvou bude to udržet a vím, že se přesně na to všichni těšíme," pokračuje pilot McLarenu.


Jenson Button v Austrálii (foto: Vodafone McLaren Mercedes)

A co čeká v Malajsii? "Myslím, že závod ukázal, že ve Formuli 1 je několik špičkových týmů a že v Malajsii od nich můžeme očekávat boj o vítězství. Oba jezdci Red Bullu byli v závodě velmi rychlí a podle mě můžeme čekat o víkendu silné výkony také ze strany Mercedesu a Lotusu.

My samozřejmě také nebudeme spát - a do Malajsie jedeme připraveni na těžkou bitvu," věří si Button.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy