Coulthard stále stejně loajální

Coulthard, David | foto: McLaren

Kimi Raikkonen si po závodě neodpustil kritickou narážku, DC však stále stojí za svou stájí.

Vicemistr světa 2003 chce vyhrát titul a připustil, že by ho mohl vyhrát třeba i s jiným týmem. Pokud je interpretace jeho slov správná, je to významné varování směrem k technickému oddělení stáje z Wokingu. Po třech nedokončených závodech se však jeho výroku jen málokdo podivil.

Týmový kolega Coulthard, jenž bude s největší pravděpodobností tým po skončení sezony opouštět, však zůstává k dlouholetému zaměstnavateli loajální i nadále. Připouští však, že stávající situace může přinést personální změny: „V motoristickém světě musíte být stále hladoví po úspěchu.“

McLaren by se měl stěhovat po letošní sezoně do úplně nové a špičkově vybavené továrny a mnozí zazlívají Ronu Dennisovi, že upřednostňuje budování zázemí před výkony monopostu.

„Jestliže se podíváte na složky, jež má tým k dispozici, není tu žádný důvod, proč bychom nemohli být na okruhu nejrychlejšími,“ soudí David Coulthard. „Při závodech potřebujete být nejlepší ze všech a nejlepší zázemí je jedním z k tomu potřebných nástrojů. Jsem přesvědčen, že děláme věci správně.“

David se zastal Rona Dennise a my můžeme nyní hádat, zda kvůli naději, že při případném přestupu Kimiho zůstane i nadále pilotem McLarenu,a nebo zda je gentlemanem a loajálním členem stáje v plném slova smyslu, a to i při těžkých chvílích.


Foto: McLaren Mercedes

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy