Jezdci Mercedesu mají z vozu dobrý pocit

Mercedes | foto: Daimler AG

Nico Rosberg a Michael Schumacher jsou prvním dni tréninků v Melbourne spokojení. Oba mají z nového Mercedesu F1 W03 dobrý pocit.

I když poznatky po prvních třech hodinách testů v Melbourne nejsou nijak zvlášť vypovídající díky dešti, tak ukazují, že Mercedes přes zimu udělal slušný pokrok. Michael Schumer byl v prvním tréninku třetí a ve druhém byl rekordman F1 nejrychlejší. Kdyby se zkombinovaly nejrychlejší časy všech jezdců z obou tréninků, tak by byl Němec třetí. Jeho odstup na nejrychlejšího jezdce pátečního dne, Jensona Buttona, by byl asi 6 desetin sekundy. 

"Pocit z auta jsem měl pozitivní. Máme excelentní stroj. Teď už se ale těšíme na suchý víkend. Nás ten déšť až tak neovlivnil," řekl Schumacher.

Také jeho týmový kolega Nico Rosberg má po prvním dni dobrý pocit z jeho stříbrného monopostu. "Bylo hezké se opět projet. Získali jsme určitý záchytný bod, jak na tom v porovnání s konkurencí jsme."


Spousta jezdců do auta nastupje napřed zásadně pravou, i Michael v Melbourne nastupoval napřed pravou (foto: Daimler AG)

Mladší z obou Němců tréninky dokončil na místě šestém a devátém. Kdybychom opět porovnali dosažené časy z obou tréninků, tak by byl osmý, o 1,7 sec pomalejší než Button. Když ale vezmeme v potaz, že jezdci z celého pole jezdili na rozdílných gumách a také s rozdílnými testovacími programy, tak zůstává obrázek o rozložení sil v letošním poli stále nejasný. 

"Počasí bylo docela proměnlivé, ale podařilo se mi odjet několik kol na suchu. Mohl jsem se naučit některé věci, které jsou nutné, když bylo ještě sucho. Hodně jsem se toho naučil o tom, jaké to je, když máte v nádrži hodně benzínu. Byla to dobrá příprava na závod. Celkově jsem spokojený, protože jsem si auto dobře osahal. Byl to rozumný start," zakončil Nico.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy