Domenicali: Ferrari se vzchopí a nakonec bude bojovat o titul

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Šéf Ferrari Stefano Domenicali zůstává optimistou a věří, že jeho tým se vzchopí a bude přes obtížný start nakonec bojovat o titul.

Technický ředitel Ferrari Pat Fry na konci předsezónního testování uvedl, že pódiová umístění mohou být mimo dosah jeho týmu. Domenicali přiznává, že Ferrari zřejmě začne hůře, ale odmítá myšlenku, že by kvůli tomu mohli sezónu 2012 odepsat.

"Doufejme, že si povedeme jako Itálie v roce 1982 na mistrovství světa ve fotbale: bídné přátelské zápasy, tři remízy v prvních třech utkáních - a pak titul," cituje šéfa Ferrari La Gazzetta dello Sport.

Na dotaz, zda mají u Ferrari strach z toho, jak dopadne první závod v Austrálii, Domenicali odpovídá: "Ne, protože nakonec jsme získali výkonnost. Jen kvůli transparentnosti jsme uvedli, že s úrovní výkonnosti nejsme spokojeni."

Ferrari se v předsezónních testech trápilo s výfuky, které nakonec muselo konzervativněji nasměrovat do středu vozu. Původní řešení, s nímž měli problémy, nebudou mít připraveno dříve než pro květnové testování v Mugellu.

"Proces je dlouhý, protože musíme upravit karosérii. Naši technici musí porozumět tomu, jak to spravit pomocí CFD, pak zanalyzovat teploty, připravit díly a otestovat je. To budeme schopni učinit až během testu v Mugellu v květnu," vysvětluje Domenicali.


Nacvičování zastávky v boxech (foto: Scuderia Ferrari)

Podle něj ani v Melbourne nebude jasno, jak je skutečně rychlý jejich nový vůz F2012: "Podívejte, nejsem spokojený s autem, protože jsme nedosáhli cíl, který jsme si stanovili, ne proto, že jsme pomalejší než ostatní. Abychom poznali, jak na tom jsme, na to si budeme muset přinejmenším čtyři velké ceny počkat."

Není jeho pozice šéfa týmu v ohrožení? "Má role se liší od trenéra. Nenavrhuji auto, ale vždy cítím, že nesu zodpovědnost," odpověděl Domenicali.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 23 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy