McLaren se ve čtvrtek zaměřil spíše na kvalitu než na kvantitu

McLaren | foto: McLaren

Jenson Button dnes v Barceloně ujel téměř 298 km a v 11:16 hod si připsal druhý nejrychlejší čas, který měl hodnotu 1:23,510 min. Jaký program měl pro něj McLaren připravený?

Počasí dnes bylo více než příznivé: nad katalánským okruhem svítilo slunce a teplota odpoledne dosáhla až 19,4 °C. Tým plánuje postupně nasazovat nové díly na vůz MP4-27 (v Barceloně má s sebou například nové přední i zadní křídlo), dnes jsme však na něm žádné významnější novinky nezaznamenali.

V prvních dvou dnech posledního předsezónního testu se zaměřuje na trénování zastávek v boxech se závodní posádkou, ověřování činností souvisejících se závody a časově náročnou prací na nastavení. O víkendu se hodlá zkoumat a analyzuje aerodynamický balík připravený pro první závod.

Manažer týmu Dave Redding popisuje, jak se dnes McLarenu dařilo: "Jelikož jsme minulý týden v Barceloně ujeli přes 2 000 km, tak byl dnešek spíše o kvalitě než o kvantitě. Snažili jsme se proniknout hlouběji v poznání auta, což si vyžádalo větší změny v nastavení, které bychom nemohli běžně provádět během závodních víkendů. Dosáhli jsme dobrého pokroku a s dnešními výsledky jsme spokojeni."


Jenson Button s McLarenem MP4-27 (foto: Vodafone McLaren Mercedes)

Zítra se za volant posadí Lewis Hamilton, který bude testovat i v neděli. V sobotu naposledy před Austrálií vyjede Jenson Button.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy