Schumacher potěšen potenciálem nového vozu

Mercedes | foto: Daimler AG

Michael Schumacher je po prvním veřejném testu nového vozu, který proběhl dnes v Barceloně, pozitivní ohledně potenciálu nového Mercedesu W03.

Němec, který již monopost pilotoval při shakedownu a při nedělním soukromém testování v Barceloně, dnes odjel 51 kol, když jeho nejrychlejší čas stačil na celkové šesté místo. Ačkoliv byl jeho program zkrácen kvůli problémům s hydraulikou, tak byl sedminásobný šampion potěšen tím, jak se auto ovládá. 

"Rozumně pozitivní," řekl Michael Schumacher po prvním dni. "Je to čtvrtý den, co jsem v autě a bylo to poprvé, co jsme měli menší problémy s hydraulikou. Auto má potenciál. V autě jsem měl dobrý pocit. Je těžké říci, jakou má tento pocit hodnotu, protože zde byly změny v pravidlech, ale potenciál je dobrý."


Schumi dnes v Barceloně (foto: Mercedes GP)

Schumacher však nechtěl porovnávat výkonnost auta s ostatními, i když. "Nechtěl bych teď být nějak přesný, protože jsem ještě nebyl schopen srovnávat naše výjezdy s ostatními kluky. To je důležitá věc, která mi toho může dost říci nebo minimálně potvrdit můj pocit."

Michaela také nějak moc nevzrušuje vzhled nového auta. "Pro nás je to jasné. Hlavní je, že máme dobrá čísla z aerodynamického tunelu a jsou zde rozdílné cesty, jak si interpretovat pravidla. Zjistíme, jaká cesta je lepší. Pro nás to není nic speciálního. Nejdůležitější věcí je to, co vidíme na stopkách a to je to, co mě zajímá."

Jezdec Mercedesu, kterému na konci této sezony vyprší platný kontrakt s týmem, ještě dodal, že o budoucích plánech ještě neuvažuje. "Není zde žádný důvod, abych dělal nějaká prohlášení nebo nějak komentoval moji budoucnost. Rozhodnutí učiním až ve správný čas."

Foto Michaela Schumachera z dnešního testu pod článkem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy