Lopez: Jak se změnil Räikkönenův zájem o F1

Räikkönen, Kimi | foto: Lotus F1 Team

Spolumajitel Lotusu Gerard Lopez přiznává, že na sklonku loňského roku pochyboval o tom, zda je Kimi Räikkönen připraven na návrat do Formule 1. Přesto zavolal přímo jemu, aby se přesvědčil o jeho zájmu.

Lotus přitom s finským pilotem jednal již v roce 2010, ale tehdy jednání po drobné mediální přestřelce selhala. Po dvou letech se však Räikkönen konečně vrací s týmem z Enstone do F1.

Jak neúspěch z roku 2010 vysvětluje Lopez? "Cítili jsme, že nebyl 100% připraven na to vzdát se rallye. Pokud by za těchto podmínek přišel k nám, důvodem by byly peníze," cituje jej Auto Motor und Sport.

O rok později však s Finem obnovili jednání: "Zavolal jsem přímo Kimimu. Bez managementu, aniž by někdo něco věděl. A získal jsem velmi rychle pocit, že Formule 1 je opět v popředí jeho zájmu," popisuje změnu Lopez.

Inženýři Lotusu si spolupráci a zpětnou vazbu nové finské posily zatím nedokážou vynachválit: "Kimi se na adresu auta vyjadřuje velmi jasně. Po 14 kolech měl nějaké výtky k řízení a dokázal přesně říct, o co jde."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy