Dani Clos jmenován testovacím pilotem HRT

HRT | foto: HRT F1 Team

Španělský tým RHT dnes oznámil, že se jeho testovacím pilotem pro sezónu 2012 stává Dani Clos, třiadvacetiletý rodák z Barcelony.

Clos se stane nedílnou součástí týmů: s týmem bude jezdit na všechny velké ceny a sveze se také v několika pátečních trénincích, aby se lépe seznámil s vozem i svým novým zaměstnavatelem a dvěma již dříve oznámenými závodními piloty: s Pedrem de la Rosou a Narainem Karthikeyanem.

Španělský mladík již měl možnost s týmem spolupracovat během testu mladíků v Abú Zabí minulý rok. S HRT dorazí k třetímu předsezónnímu testování v Barceloně, kde hodlají nasadit nový monopost F112.

Šéf týmu Luis Pérez-Sala komentuje: "Jsem moc rád, že máme Daniho v týmu. Je rychlým, talentovaným pilotem, který si nadevše přeje dělat pokroky. Příchod Close je dalším krokem v našem projektu restrukturalizace HRT, zapadá to však také do naši touhy pomoci mladým talentům motosportu. Jsem si jistý, že se pro obě strany bude jednat o velmi pozitivní zkušenost."


Dani Clos loni v listopadu s HRT F111 v Abú Zabí (foto: HRT F1 Team)

Dani Clos ke svému jmenování uvádí: "Jsem velmi hrdý na to, že můžu být součástí týmu HRT. Jedná se o velký krok v mé kariéře. Něco, o čem jsem snil celý život, můj sen, se plní. Práce týmu na mě hluboce zapůsobila, dosahují v krátkém časovém období fantastické věci.

Tým se hodně změnil od té doby, co jsme společně testovali v Abú Zabí, a myslím si, že se jedná o skvělou příležitost a poctu - formovat tento nový tým. To, co dělají, je pro motosport v naší zemi velmi důležité a skýtá to velký potenciál. Pro mě je také důležité být po boku Pedra de la Rosy, jelikož s Karthikeyanem mi mohou pomoci stát se lepším pilotem.

Chtěl bych poděkovat Saúlovi Ruízovi de Marcovi a Luisovi Pérezovi-Salovi za důvěru, kterou ve mně prokazují od počátku, a hlavně lidem, kteří vždy stáli po mém boku, jako je Leonardo Soldevila a můj otec.

Pro mě se začíná psát nová kapitola, v níž budou mými prioritami tvrdá práce a oddanost. Dám do toho vše, aby tato fáze byla co nejúspěšnější pro tým, pro mé kolegy i pro mě osobně."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy