Grosjean povzbuzen výkonností Lotusu E20

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Romain Grosjean je optimistou ohledně výkonu nového Lotusu E20 poté, co dnes poprvé monopost v Jerezu testoval.

Francouzský jezdec na Lotusu byl dnes nejrychlejší z těch, kteří jezdili s novými vozy. Dnešní test vyhrál Nico Rosberg, který ale jezdí s loňským Mercedesem (více o dnešním testu zde), Grosjean ale porazil třeba i úřadujícího světového šampiona, Sebastiana Vettela, v Red Bullu RB8.

Romain byl spokojen s tím, jak se nový vůz ovládá: "Samozřejmě je lepší být prvním než posledním. Ale hlavní věcí je, že auto je docela dobré. Den jsem si hodně užil, což je hlavní věc. Auto se dobře řídí, takže se snažíme dále pracovat a zlepšovat se. Uvidíme, co budeme schopni udělat do první kvalifikace v Melbourne."

Francouz dále dodal, že předvídatelné chování auta mu dodávalo sebevědomí k tomu, aby na to tlačil až na limitu a získal tak důležité desetinky. "Myslím, že tohle [auto] je mnohem více předvídatelné na řízení a v rychlých zatáčkách se opravdu dobře ovládá. V auto můžete opravdu důvěřovat a jet na limitu. Pokud uděláte malou chybu, tak to není žádný velký problém a snad se neroztočíte."

"Takže to je první dobrý bod. Můžete věřit autu, což je důležité proto, abyste mohli jet rychle. Je to přesně to, co chcete mít, když sedíte v F1. Pokud si nevěříte, tak tuto poslední desetinku nedostanete." Grosjean také odhaluje, že jeho dnešní nejrychlejší čas byl zajet, když měl málo paliva. "V autě jsme měli nějaké palivo. Měli jsme palivo na to, abychom ho odjeli [kolo]. Auto na trati vypadalo dobře a dobře se řídilo."

Francouz se za volant nového Lotusu E20 posadí i zítra, kdy testy v Jerezu končí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy