Pirelli má blízko k získání testovacího vozu

Pirelli | foto: Pirelli

Podle všeho Pirelli již brzy získá tolik potřebný vůz, na kterém by mohli testovat své pneumatiky. Mohli by získat nějaké šasi z roku 2010.

Firma Pirelli, která dodává startovnímu poli pneumatiky, by mohla konečně získat monopost, ze kterého by mohla získávat data o pneumatikách. Doposud používaná upravená Toyota z roku 2009 již nevyhovovala požadavkům a neposkytovala relevantní údaje.

Paul Hembery potvrdil, že firma je blízko k získání jednoho vozu z roku 2010. "Jednáme o tom, ale víc vám zatím říct nemohu," říká Hembery dle Autosportu. "Mohli bychom jezdit s jedním vozem z roku 2010 tak, aby to vyhovovalo pravidlům."

Zároveň vyvrací, že by mohlo získání šasi pomáhat získat data týmu, který by vůz poskytl. "Děláme jen svou práci. Nesnažíme se pomáhat žádnému týmu, jen se soustředíme na svou práci. Data, která získáme při testování, neslouží k pomoci žádnému týmu, ale nám. To je to, co chceme dělat. Času už je ale málo a byli bychom rádi, kdyby nám nějaký tým poskytl svůj vůz i s dobrou technickou podporou."

Pirelli nyní vůz k testování opravdu potřebuje, pneumatiky pro sezonu 2013 začne vyvíjet už koncem března.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy