Ferrari po prvních jízdách s F2012 spokojeno

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari vyjádřilo ústy svého hlavního designéra Nikolase Tombazise spokojenost s průběhem prvního dne testování s novým monopostem F2012.

Tým z Maranella byl nucen kvůli přívalům sněhu zrušit shakedown nového vozu krátce po jeho představení ve Fioranu. Poprvé si jej tak vyzkoušeli až včera, kdy v Jerezu usedl za volant Felipe Massa, jenž s ním ujel 69 kol.

"Myslím, že jakákoliv zima se vyznačuje ohromně tvrdou prací, takže říci nyní, že jsme v dobré pozici před Austrálií, by bylo z našeho pohledu trochu arogantní," cituje Tombazise Autosport. "Čeká nás spousta práce, myslím si však, že jsme na tom dobře ve srovnání s tím, co jsme od prvního dne očekávali."

Ferrari podle něj nemělo jinou možnost, jak se dostat na vítěznou vlnu, než být v návrhu vozu po frustrující loňské sezóně agresivní: "Rozhodli jsme se, že jedinou možností, jak dosáhnout pokrok, je být mnohem agresivnější v našem designu."


Felipe Massa v úterý v Jerezu (foto: Scuderia Ferrari)

"Rozhodli jsme se pro velmi agresivní přístup a myslím si, že to bylo hodně ovlivněno Patem [Fryem - technickým ředitelem, který přišel z McLarenu, pozn. red.], ale také analýzou našeho přístupu za posledních několik let," dodává Tombazis.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy