VW opět přemýšlí o vstupu do F1

Volkswagen kvůli novým pravidlům ohledně motorů přestal uvažovat o vstupu do F1. Teď to ale vypadá, že se věci ve Wolfsburgu začínají měnit.

Volkswagen dal opět najevo svůj zájem o F1. Šéf koncernu VW pro motorsport, Wolfgang Dürheimer, předložil podle informací, které poskytl magazínu 'Wirtschaftswoche', minulý týden představenstvu společnosti koncept, který plánuje se vstupem značky do F1.

"Podle plánovaných prodejů koncernu v Americe, Asii a Středním východě nejsme v těchto oblastech dostatečně prezentování, co se motorsportu týče. Z mého pohledu by se to mělo změnit," řekl Wolfgang Dürheimer. VW se přitom teprve před nedávnem rozhodl vstoupit do MS v rally.

Nejprve je pravděpodobné angažování v roli dodavatele motorů. Nová pravidla ohledně motorů, která začnou platit od roku 2014 se k tomu nabízí. Podle aktuálních zpráv ze světa F1 by však první motory V6 měly být testovány již během roku 2012, otázkou je, jestli by to VW stihlo. V budoucnu by pak mohlo převzít některý z týmů, podle spekulací by se mohlo jednat o italský tým Toro Rosso.

Doposud byl vstup do F1 stále vetován předsedou představenstva, Ferdinandem Piechem. Nicméně s narůstajícím počtem závodů v Asii by mohl být vstup do F1 logickým krokem. "[Formule 1] Dominuje závodní scéně v Evropě a Asii," řekl Dürheimer. Ameriku ve svém výčtu logicky vynechává. "Tam je F1 trochu vzdálena normálnímu životu. K tomu tam jsou závody Indycar a NASCAR. Tyto série by měly být společně s budoucí strategií podporovány," nevylučuje Wolfgang další aktivity v motorsportu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy