Kubica plánuje v červnu jízdy na simulátoru a návrat za volant

Kubica, Robert | foto: BMW Motorsport

Dle zpráv italských médií plánuje zraněný pilot Robert Kubica trénink na simulátoru a poté návrat za volant v červnu. Monopost by mu měla poskytnout stáj Ferrari.

Polák, který se zotavuje z těžkého zranění v rally a který si nedávno při pádu na ledě zlomil nohu, plánuje návrat za volant a již stříhá metr. Dle novináře La Gazzetty dello Sport Pina Allieviho, který je s Kubicou v úzkém kontaktu, Robert v prosinci zahájil intenzivní trénink na kole.

Již dokonce řídil auto a rozsah pohybů jeho pravé paže je dobrý, problémy se vyskytují pouze při otáčivými pohyby mezi loktem a zápěstím. Kubica se dle Allieviho chce buď dostat do 100% formy, kterou měl dříve, nebo snah o návrat do F1 nechá být.

Blíže to však bude možné posoudit až poté, co usedne do simulátoru a poté do skutečného vozu. Omnicorse píše, že mu k tomu stáj z Maranella poskytne svůj monopost F1 - dva roky staré Ferrari F10. Intenzivní fyzioterapeutická léčba, jíž nyní podstupuje, a tréninkový program, který začal před tím, než si zlomil nohu, odhalují jeho silné odhodlání vrátit se zpět do světa motosportu.


Robert Kubica (vlevo) po skončení kvalifikace v Belgii 2010, kde si vyjel třetí místo
(foto: Red Bull Racing)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy