Lotus i Räikkönen jsou po dvoudenním testu ve Valencii spokojení

Räikkönen, Kimi | foto: Lotus F1 Team

Kimi Raikkonen je po prvním soukromém testování s Lotusem ve Valencii velmi dobře naladěný. Včera ujel dalších 91 kol. Jaké má dojmy?

"Dnes to šlo dobře a celkově mi ty dva dny hodně pomohly. I když jsem jezdil s dva roky starým autem a na propagačních pneumatikách Pirelli, naučil jsem se pracovat s týmem a inženýry, což znamená, že se budu moci soustředit na nové auto, jakmile dorazíme do Jerezu k prvnímu oficiálnímu testování," uvedl včera Räikkönen pro Autosport.

"Bylo to skvělé znovu jezdit s monopostem F1 a z tohoto pohledu jsem velmi pozitivně naladěný," dodal finský pilot.

Co na jeho výkony druhý den říká šéfinženýr Lotusu Alan Permane? "Zažili jsme s Kimim ve Valencii další dobrý den. Ráno strávil prací na nastavení s předním a zadním odklonem. Odpoledne jsme jezdili s velmi malým množstvím paliva při simulacích kvalifikace se dvěma sadami pneumatik, poté jsme ujeli 27 kol s plnou nádrží."


Kimi v úterý ve Valencii (foto: Lotus Renault GP)

Jak jsme očekávali, Kimiho rychlost se od včerejška [pondělí] zlepšila a my jsme mohli nacvičit několik startů, zastávek v boxech a spojkových simulací. Dokonce jsme to mohli včas zakončit, protože jsme náš program zvládli s předstihem. Celkově to byly velmi produktivní a přínosné dva dny," dodává Permane.

 

Fotogalerii z dvoudenního testu Kimiho Räikkönena najdete zde, tapetu ve vysokém rozlišení zde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy