Räikkönenovy dojmy po testu ve Valencii: Bude to chvíli trvat (+ video)

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Kimi Räikkönen po dnešním testování ve Valencii uvedl, že mu bude chvíli trvat, než si zvykne na současné vozy Formule 1.

Vzhledem k tomu, že jezdil s dva roky starým Renaultem R30, navíc vybavený pouze propagačními pneumatikami Pirelli, byly dosažené časy bezvýznamné. Podle týmu si však Fin vedl dobře.

V rozhovoru pro Sky Sport News řekl, že s řízením monopostu F1 neměl problém, oříškem však bude porozumění tomu, jak dostat co nejvíce z týmu a hlavně z pneumatik.

"Bylo příjemné být znovu v autě. Je to už pár let od té doby, co jsem s ním jezdil naposledy, a samozřejmě to chvíli trvá, než si zvyknete. Ale to hlavní: řízení, brzdění, zatáčení - to tolik kol nezabere. Poznávání auta, týmu a pneumatik, to už samozřejmě chvíli potrvá," popisuje Räikkönen.

V rozhovoru dále uvedl, že po odchodu do rally nikdy nepovažoval za zaručené, že se do F1 vrátí: "Ne tak docela. Neměl jsem žádné plány do budoucna. Měl jsem různé možnosti pro tento rok a opravdu jsem chtěl závodit. Zkoušeli jsme loni NASCAR a dost se mi to zamlouvalo, závodit proti ostatním."

Rozhovor s Kimim pro Sky TV

"Proto jsem se rozhodl pro závodění. A pokud jde o závody, nejvyšší úrovní je Formule 1, zřejmě je také tou, kde chce být většina lidí. Vrátit se a závodit s Lotusem mi přišlo jako dobrá příležitost," dodává Fin, který bude zítra v testování ve Valencii pokračovat.


Video z Kimiho jízdy po okruhu Ricarda Torma

 

Fotogalerii z dnešního testování ve Valencii najdete zde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy