Gené v Kataru řádil s Ferrari F2008 před zraky 20 000 diváků (+ foto)

Gené, Marc | foto: Scuderia Ferrari

Dav čítající 20 000 diváků včera odpoledne sledoval demonstrační jízdu se slavným monopostem F2008, který dává vzpomenout na poslední konstruktérský titul Scuderie a krásu vozů před omezením aerodynamiky pravidly pro sezónu 2009.

Akce předchází zahájení katarského autosalónu Qatar Motor Show, který je sponzorován společností Shell. Marc Gené při jízdě po nábřeží hlavního města Dauhá dosáhl na dočasném 3 km dlouhém okruhu maximální rychlosti 301,4 km/hod. Ferrari nadšeným divákům předvedlo také zastávky v boxech.

"Byl to velmi zajímavý den: předvedení vozu Formule 1 v tak nádherném prostředí pro mě bylo skutečně radostí. Už jsem se zúčastnil mnoha akcí podobného druhu, ale nikdy jsem nedokázal jet tak rychle, jako dnes. Ke konci jsem ještě přišlápl na plyn, protože jsem cítil to nadšení davu: bylo to možné díky okruhu a úžasnému vozu F2008," uvedl včera Gené.

"Je to skvělé takto přiblížit sport lidem, obzvlášť v zemích, kde F1 v akci nikdy neviděli. Jsem obzvlášť vděčný organizátorům této akce za zajištění nezbytné bezpečnosti a za to, že umožnili divákům tak intenzivní zážitek.

V Maranellu všichni dělají maximum, aby byli co nejlépe připraveni na sezónu. Jsme potěšení prací, kterou konáme, dobře si však také uvědomujeme, že závodit nebudeme sami a že ostatní také dělají, co mohou. Obrázek si budeme moci udělat až během první velké ceny v Melbourne," pokračoval Španěl.


Marc Gené v kokpitu Ferrari F2008 (foto: Scuderia Ferrari)

"Ferrari má samozřejmě pouze jediný cíle, který je součástí naši genů: vítězství. Dříve jsme již mnohokrát prokázali, že víme, jak ho dosáhnout. Není náhoda, že jsme nejúspěšnějším týmem v tomto sportu. Zároveň si uvědomujeme, že vítězství nikdy nejsou jednoduchá, obzvlášť v tak soutěživém sportu, jako je Formule 1," dodává Gené.

 

Fotografie z Dauhá najdete pod článkem (foto: © Scuderia Ferrari).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy