Alonso: Vettel nedosahuje kvalit Hamiltona

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

V očích jezdce Ferrari Fernanda Alonsa Sebastian Vettel i přes jeho brzké úspěchy nedosáhl třídy Lewise Hamiltona.

Podle Fernanda Alonsa není Sebastian Vettel nejlepším jezdcem ve startovním poli. Jezdec Ferrari vpředu vidí Lewise Hamiltona.

"Považuji Hamiltona za velmi rychlého, agresivního a zcela soustředěného. Zajímají ho pouze vítězství. Nic jiného. Dle mého názoru této úrovně Sebastian ještě úplně nedosáhl," cituje Alonsova slova z minulého roku fotograf Ercole Colombo ve své nové knize.

"Vím, je mistrem světa a v roce 2011 vyhraje další šampionát, ale tak to je. Pro mě ještě stále lehce zaostává za Lewisovým standardem," mínil Španěl.

Vettel, který je nejmladším dvojnásobným mistrem světa v historii F1, si v uplynulé sezoně dojel se svým Red Bullem suvérenně pro druhý titul mistra světa v řadě. Brit byl však v loňské sezoně po několika nehodách a problémech až pátý - 165 bodů za Vettelem.


Tito tři piloti se na stupně vítězů podívají často, občas i spolu. Zde v Abú Zabí 2010
(foto: Bridgestone)

Alonso byl v roce 2011 mezi oběma srovnávanými jezdci - na Vettela ztratil 135 bodů, ale na svého dřívějšího kolegu z McLarenu měl náskok 30 bodů. Fernando obsadil čtvrté místo v MS, když díky svému vítězství v posledním závodu sezony byl třetí Mark Weber. Pouze o jediný bod.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy