Sutil s Williamsem ukončil jednání už v prosinci, výběr Senny jej nepřekvapil

Force India | foto: Sahara Force India

Adriana Sutila angažování Bruna Senny na místo závodního pilota Williamsu nepřekvapilo. Sám jednání s týmem z Grove ukončil již v polovině prosince.

"Potvrzení Bruna Senny na pozici závodního pilota Williamsu nás nepřekvapilo. My jsme na toto téma zapomněli už před několika týdny. Jednání s Williamsem jsme totiž kvůli odlišným představám ukončili už v polovině prosince," vysvětluje Sutilův zástupce Manfred Zimmermann pro Motorsport-Total.com.

Přiznává také, že se velmi brzy dozvěděli, že šanci nebude mít ani u Force Indie, která ještě během sezóny využila opci na Hülkenberga, přestože spolumajitel týmu Vijay Mallya kolem toho zbytečně mlžil a uváděl, že o jezdecké sestavě rozhodne až v polovině prosince.

"Poměrně brzy jsme věděli, že nemáme šanci ani u Force Indie. Už od září nám bylo jasné, že Adrian v sezóně 2012 nebude jezdit za tento tým," pokračuje Zimmermann, který se ale nevzdává nadějí: "Nadále vycházím z toho, že Adrian bude v F1 působit i v této sezóně. Bude to pro nás přechodný rok, plánujeme dlouhodobou spolupráci. Nejsme nervózní, jelikož o Adrianově potenciálu jsme pevně přesvědčeni."

Jako nejpravděpodobnější se pro Adriana jeví možnost působení v roli třetího pilota u některých předních týmů (např. u domácího Mercedesu). Nedříve je však třeba vyřešit loňský incident se spolumajitelem týmu Lotus Renault GP Ericem Luxem, kterého zranil loni v čínském baru. Soudní proces proběhne v Mnichově 30. a 31. ledna.


Adrian Sutil projíždí zatáčkou Eau Rouge v Belgii (foto: Sahara Force India)

"Nejdříve potřebujeme uzavřít tuto záležitost a  udělat za ní definitivní tečku. Od 1. února budeme konkrétnější, pokud jde o naše jednání," dodává Sutilův manažer.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy