Ředitel McLarenu o rozdílech mezi Buttonem a Hamiltonem

McLaren | foto: McLaren

Generální ředitel McLarenu Jonathan Neale na výstavě Autosport International Show vzpomíná na první kontakt s Jensonem Buttonem ve Wokingu a popisuje rozdíly mezi ním a Lewisem Hamiltonem.

Když jsem se poprvé setkal s Jensonem, zvažoval, co bude dělat a zda by ho to zajímalo. Tak jsem jej v pátek večer provedl Technologickým centrem. Jenom my dva, většina lidí už tou dobou byla doma, a on se mě přímo zeptal: 'Je to tým Lewise Hamiltona?'

A já jsem řekl: 'Ano, je, není však důvod, proč by to nenohl být i tvůj tým, protože to byl tým Kimiho, Juana Pabla, Fernanda. A to proto, že tato organizace miluje vítěze.' Nesnažil jsem se zastírat to, že Lewis byl s týmem již dlouho, těšil se velké oblibě a byl součástí rodiny.

Rozhodně to bylo o tom, aby Jenson cítil, že když přijde k nám, dostane se mu stejného odhodlání a úsilí, protože milujeme vítěze. Jednou věcí, která mě překvapila, byla Jensonova připravenost a hlad, s jakým se učil.

Pokud jste četli něco z tisku, vyplývala z něj vyspělost Jensona, to že je mistrem světa a že by mohl být státníkem Formule 1. Ale každý, kdo s ním pracoval, ví, jak náročný je. Při práci s médii je chytrý, přátelský a v pohodě díky cestě, kterou urazil. Je však velmi hladový a jako pilot za ty dva roky u nás nesmírně vyzrál a dále na to tlačí."


Společná fotografie McLarenu z Brazílie (foto: Vodafone McLaren Mercedes)

Na dotaz, zda byl překvapený tím, jak dobře piloti McLarenu mezi sebou spolupracují, Neale odpověděl: "Abych byl upřímný, tak ano."

"Lewis je sílou přírody -  hnán vpřed, velmi vášnivý. Celé věky stráví nastavováním auta, aby ho měl vyvážené tak, jak chce, a pak to během kvalifikačního kola rozbalí, jen aby se auto smýkalo a poskytlo mu pocit, že je na hraně. Má rád celkem neukázněné auto.

Jensonův celkový postoj je dost odlišný, on je mnohem preciznější, nemá rád ten stupeň rozviklanosti u vozu a kolem sebe. Nám se však tento rozdíl líbí. Do týmu přináší něco jiného.

Mezi sebou mají vzájemně vysokou úctu, nepanuje mezi nimi žádné nepřátelství," dodává ředitel McLarenu.


Jenson Button (vlevo) s Lewisem Hamiltonem (foto: Vodafone McLaren Mercedes)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy