Horner o Vettelovi: Stále se zlepšuje

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Podle šéfa Red Bullu, Christiana Hornera, bude Sebastien Vettel, který se vloni stal nejmladším dvojnásobným mistrem světa v historii, v roce 2012 silnější než kdykoliv předtím.

Horner se, stejně jako mnoho dalších osobností F1, zúčastnil akce Autosport International Show, kde řekl, že se Seb Vettel neustále vyvíjí, když se toho hodně naučil a nasbíral cenné zkušenosti jako mistr světa. Horner očekává, že jeho vývoj bude pokračovat i v letošní sezoně.

"Je to mladý muž, ale už teď toho hodně dokázal. Má velmi moudrou hlavu na mladých ramenou. Technicky je velmi silný, fyzicky je velmi silný a samozřejmě má velké množství talentu od přírody a inteligence," říká Christian Horner.

"Je teď tím, na kterého se ostatní jezdci zaměří. Je to trochu rozdílný druh tlaku, ale zvládá ho nesmírně dobře. Myslím, že to, že svůj první titul vyhrál tak dramaticky v posledním závodu, mu pomáhá. V roce 2011 prostě udělal další krok. Jezdil s rozvahou a důvěrou."


Horner s Vettelem slaví po GP Koreje 2011
(zdroj: Pirelli)

"Myslím, že vzrušující věcí ohledně Seba je to, že je mu teprve 24 let. Stále se vyvíjí, stále se zlepšuje a myslím, že to nejlepší teprve přijde." Když byl Christian dotázán, zda-li by pro Vettela bylo možné dostihnou úspěchy sedminásobného světového šampiona, Michaela Schumachera, řekl: "Je těžké to takto odhanout, protože vše záleží na okolnostech, ve kterých se nacházíte a na vybavení, které máte k dispozici."

"Ale Sebastian může před sebou mít velmi dlouhou kariéru, je to opravdový nadšenec pro F1. Miluje to, co dělá a může se kolem toho pohybovat hodně dlouho."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy