Marko o Buemim a Alguersuarim: Příležitostí měli dostatek, na vítězství nemají

Alguersuari, Jaime | foto: Scuderia Toro Rosso

Odborný poradce Red Bullu Helmut Marko tvrdí, že Sébastien Buemi a Jaime Alguersuari měli dost času na to, aby tým přesvědčili o svém talentu. Nestalo se tak, na vítězství podle něj nemají. Oba piloty na sklonku roku u Toro Rosso nahradili mladíci Daniel Ricciardo a Jean-Eric Vergne.

"Toro Rosso bylo vytvořenu pro to, aby poskytovalo šanci mladým pilotům. Alguersuari a Buemi ji měli tři roky a po takové době je možné vyhodnotit vývoj pilota," cituje Marka La Gazzetta dello Sport.

"Nespatřovali jsme u nich žádnou možnost dalšího růstu. Oba mají na to, aby závodili ve velkých cenách, ale pro nás to není dost: potřebujeme vítěze," vysvětluje.

Podle Marka se role Toro Rosso (vychovávat talenty pro mateřský Red Bull) v blízké budoucnosti nezmění, byť jej pravidla donutila k větší nezávislosti poté, co si musí od roku 2010 stavět vlastní vozy.

"Určitě zůstane italským týmem sídlícím ve Faenze orientovaným na mladé jezdce. Toro Rosso však bude muset více vyvíjet vlastními silami," pokračuje Marko.

Očekává také, že byť Red Bully budou pohánět Renaulty, Toro Rosso zůstane u motorů Ferrari: "Máme smlouvu na rok 2012. Momentálně nemůžu říct, jak to bude v budoucnosti, ale doposud jsme s touto spolupráci velmi spokojeni."


Alguersuari (vlevo) s Buemim předloni v Belgii
(foto: Scuderia Toro Rosso)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 20 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy