Di Resta: Force India se po "neuvěřitelném" pokroku posune v roce 2012 ještě výše

Force India | foto: Sahara Force India

Paul di Resta věří, že lepšící se výkony v závěru letošní sezóny jsou příslibem dalšího pokroku a že v roce 2012 budou v šampionátu patřit mezi pět nejlepších týmů Formule 1.

Force India získala v prvních pěti závodech letošní sezóny pouhých pět bodů a patřilo ji průběžné osmé místo. Ale od desátého závodu v Německu její rychlost rapidně rostla a krom Velké ceny Japonska až do konce bodovala pořád, přičemž ze Singapuru a z finále v Brazílii si odvezla solidní příděl 12 bodů (přehled získaných bodů v závodech zde) a vybojovala konečné šesté místo v šampionátu konstruktérů.

Podle Di Resty se jednalo o "neuvěřitelný" pokrok. Skot proto věří v další úspěchy v roce 2012: "Pokud se podíváte na rozdíl mezi tím, jak jsme začali tento rok, a tím, kam jsme to dotáhli, bylo to neuvěřitelné."

"Tyto základy jsme vybudovali již dříve v průběhu roku - sice jsme tehdy museli sáhnout trochu ke kompromisům, ale nakonec jsme přišli ke konci roku s mnohem silnějším balíkem, než jsme si představovali. Pokud v této formě budeme pokračovat i příští rok, pak si to můžeme rozdat s našimi nejbližšími soupeři, což byl Renault," pokračuje pilot Force Indie.


Force Indie by příští rok ráda přeskočila své nejbližší soupeře a skončila v elitní pětici
(foto: Sahara Force India)

Podle něj se po zimní přestávce jezdec vrací vždy o něco silnější. "Doufám, že to tak bude a že budu o něco rychlejší, protože když budu rychlejší, pak snad budu moci být i úspěšnější. Je to skvělé vycházet z takové pozice, být v dobré náladě a rozhodně být velmi hrdý na Force Indii a na to, co se ji v této sezóně podařilo."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy