Alguersuari: Odsouzen k vyhazovu již po tréninku v Koreji? (+ video)

Toro Rosso | foto: Scuderia Toro Rosso

Byl osud Jaime Alguersuariho u stáje Toro Rosso zpečetěn již po tréninku v Koreji? Španělská média nyní komentují video, které k tomu podle nich přispělo.

Během tréninku na Velkou cenu Jižní Koreji si nejspíš Alguersuari vykopal vlastní hrob. Jak se můžete sami přesvědčit na videu níže, za Alguersuariho se během sobotního tréninku dostal pozdější obhájce titulu mistra světa, Sebastian Vettel. Alguersuari mu neumožnil předjetí, což samo o sobě není nic, co by odporovalo pravidlům. 

Komu se však takové chování na trati absolutně příčilo je poradce mistrovské stáje Red Bull, Helmut Marko. Právě pod tuto stáj Scuderia Toro Rosso spadá jako juniorka, která připravuje mladé piloty na postup do Red Bullu.

První předzvěst toho, že vše není v pořádku, přišla už s naštvaným gestem Sebastiana Vettela, když svého soupeře na startovní rovince předjížděl. Rozzlobeně gestikuloval rukama a evidentně nebyl moc šťastný.

Po tréninku se ale celá věc ještě vyostřila. Do garáže Toro Rosso se dostavil Helmut Marko osobně a ve společnosti šéfa Toro Rosso, Franze Tosta, začali věc s Alguersuarim řešit:


Video (Youtube): Marko vyčítá Alguersuarimu Vettelovo zbrzdění v tréninku

"Copak jsi neviděl, že je za tebou?" slyšíme první reakci Helmuta Marka směrem k 21-letému Španělovi. Ten se začne bránit a dojde k výměně názorů.

"Mám snad v každém kole někoho pouštět před sebe?" ptá se sarkasticky Alguersuari.

"To je nepřípustné," řekne Marko na adresu Franze Tosta a odchází.

Jak moc tento incident ovlivnil Alguersuariho budoucnost? Podle deníku ABC to byl den, kdy "Alguersuari přišel o křídla."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 116 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy