Todt: Schumacher ještě může vyhrávat, Vettel má na překonání všech rekordů

Schumacher, Michael | foto: Mercedes AMG F1 Team

Sebastian Vettel může pokračovat ve stejném tempu vyhrávání závodů a překonat rekordní zápisy svého krajana Michaela Schumachera, soudí prezident FIA Jean Todt.

Todt byl před nástupem do nejvyšší funkce v Mezinárodní automobilové federaci (FIA) Schumacherovým šéfem ve Ferrari a rovněž blízkým přítelem. Michael se stal mistrem světa podruhé v roce 1995, kdy mu bylo 26 let - totéž se letos povedlo Vettelovi ve věku 24 let.

"Vettel může překonat Schumacherovy rekordy, ale není to třeba hlouběji rozebírat. Oba jsou skvělými osobnostmi, pojí je však pouze to, že jsou Němci, jinak mají velmi odlišné osobnosti a vlastnosti," říká Todt.

Může podle něj nyní téměř 43letý Schumacher s Mercedesem ještě vyhrávat? "Vzpomeňte si na to, že s Ferrari nezačal dominovat hned. Ve Formuli 1 se nedějí zázraky. Ti, kteří se po třech letech vrací a nedostávají dobré auto, hned nevyhrávají. S tlakem se vypořádává stále tak dobře, dokáži si jej tedy znovu představit na pódiu," dodává prezident FIA pro Corriere della Sera.


Překoná Vettel Schumacherových 91 vítězných závodů a 7 mistrovských titulů?
(foto: Red Bull)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy